Zwemmen met dementie (Zwementie)

Wat is het?

Zwementie geeft zwemplezier aan iedereen (jong en oud) met een (beginnend) dementie-beeld en hun mantelzorgers of begeleiders. Samen met de mantelzorger of één van onze eigen betrokken studenten/ jongeren gaat u in het water en volgt een bewegingsprogramma op maat. Naast bewegen biedt Zwementie ontspanning en contact. Klik hier voor een impressie van Zwementie.

Plusgroep

De plusgroep is bedoeld voor mensen met beginnende geheugenproblemen die nog in staat zijn om een actief bewegingsprogramma in het water te volgen. Onder begeleiding van sportstudenten krijgen zij oefeningen aangeboden die de fysieke en mentale conditie stimuleren. Deelnemers aan de plusgroep zijn nog in staat om zichzelf om te kleden en zwemmen wekelijks.

Basisgroep

De basisgroep is bedoeld voor mensen in een gevorderd stadium van dementie. Onder begeleiding van jongeren/ studenten uit de sociaal, verpleegkundige opleidingen en opleidingen op het gebied van lifestyle en bewegingsagogie, zwemmen zij in een welnessachtige sfeer. Drijven en sfeervol genieten van het bewegen in water vormt de kern van het programma in de basisgroep. Deelnemers aan de basisgroep ontvangen ondersteuning bij het aan- en uitkleden en worden 1 op 1 begeleid in het zwembad. Deelnemers aan de basisgroep zijn verdeeld in een rode en blauwe groep. Zij zwemmen om de twee weken.

Dag, tijd, locatie

Zwementie vind op vrijdagmiddag plaats in zwembad Overbosch, Vlaskamp 3 te Den Haag.
Klik hier voor het programma voor seizoen 2018/2019.
De kosten voor zwementie bedragen € 9,00 per zwemsessie.

Zwemmers aanmelden

Wilt u iemand mee laten zwemmen en aanmelden? Of heeft u een vraag?
Stuur een mail naar zwementie@xtra.nl

Wil jij iets betekenen voor ons?

Ben jij student of jongere en wil je vrijwilliger worden bij dit project? Dat kan! Belangrijk is dat je op vrijdagmiddag beschikbaar bent en minimaal 1 keer maand wilt meezwemmen als begeleider.
Stuur een korte motivatie naar zwementie@xtra.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en bespreken de mogelijkheden.

Vragen?

Heeft u vragen over Zwementie? U kunt ze stellen via zwementie@xtra.nl of 06 - 14 10 31 15
Bekijk onze facebookpagina voor meer informatie.

Ambassadeurs van Zwementie: neuropsycholoog dr Eric Scherder en Adelheid Roosen.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier