Werkbezoek wethouder Kavita Parbhudayal

Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, Kavita Parbhudayal, heeft buurthuis van de toekomst ’t Plekkie in Leidschenveen bezocht om met de onze jeugdwerkers Tamara, Kim, Ismael en Patricia in gesprek te gaan over het jeugdwerk en het meidenwerk.

Voordat de jeugdwerkers in gesprek gingen met de wethouder werd de tijd genomen om de voorzieningen rondom buurthuis van de toekomst ‘t Plekkie te bekijken zoals de skatevoorziening, het sportveldje, de outdoor dj-tafel Fono en de social sofa.
Tijdens dit bezoek is onder andere gesproken over de verbindende factor van jeugdwerk tussen de jeugd-straatcultuur en de burgercultuur, omdat zij vanuit de leefwereld van jongeren opereren. De jeugdwerker heeft geen 9 - 5 mentaliteit en heeft de mogelijkheid de jeugd te volgen (monitoren) gedurende de basisschoolperiode tot aan de late adolescentieperiode. De jeugdwerker heeft een sterke preventieve rol. Door het versterken van de samenhang en samenwerking met ketenpartners in het kan opschaling van de problematiek zelfs voorkomen worden en kan ook afschaling in de hulpverlening mogelijk gemaakt worden. Naast het individueel coachen van jeugd, is ook het groepswerk een essentieel pedagogisch middel om jeugd te vormen en te sturen. Dat aandacht voor meidenwerk noodzakelijk is. Het meidenwerk richt zich op specifieke meidenproblematiek zoals weerbaarheid, online grensoverschrijdend gedrag, zelfbeeld & lichaamsbewustzijn, seksualiteit en jonge moeders.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier