Staatsecretaris Van Rijn bezoekt Sensoor

(Fotograaf: René Verleg)
Staatssecretaris Van Rijn was, evenals wethouder Klein van Den Haag en wethouder Vugs van Zoetermeer, afgelopen dinsdag aanwezig bij een landelijke bijeenkomst van Coalitie Erbij. De bijeenkomst vond plaats in Centrum Bezuidenhout-West van VÓÓR Welzijn, onderdeel van Xtra.
Aan het eind van de bijeenkomst heeft de Staatssecretaris een bezoek gebracht aan Sensoor Haaglanden. Landelijk Sensoor is kernlid van Coalitie Erbij.

Staatssecretaris Van Rijn was aanwezig bij de eerste trainingsdag van een groep nieuwe vrijwilligers van Sensoor. De staatssecretaris sprak zijn respect uit voor de nieuwe Sensoor vrijwilligers, zeker omdat bij Sensoor gesprekken binnenkomen over emotioneel beladen onderwerpen, dag en nacht. Vervolgens is de staatssecretaris in gesprek gegaan met een vrijwilliger in de belkamer. Daaruit kwam naar voren dat de meeste gesprekken die bij Sensoor worden gevoerd als thema enige vorm van eenzaamheid hebben, vaak in combinatie met diverse andere problematieken als psychische problematiek, relaties en financiën. De Sensoor vrijwilligster vertelde dat vrijwilligers gewend zijn om aandachtig te luisteren naar de bellers, zodat de bellers zich gehoord en gesteund voelen. Waar mogelijk wordt samen geprobeerd inzicht te krijgen in mogelijkheden om een situatie te verbeteren. Tot slot werd gesproken over de landelijke samenwerking tussen 113Online (Zelfmoord? Praat erover) en Sensoor. 113Online telefoon gesprekken worden mede beantwoord door Sensoor vrijwilligers.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier