Shailesh Ramnath is onze Sociaal Werker van 2018

Onze jeugdwerker Shailesh Ramnath (links op de foto) was samen met twee sociaal werkers van andere organisaties genomineerd voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018. Zijn nominatie is een waardering voor de manier waarop hij zijn werk uitvoert. Helaas is hij uiteindelijk niet verkozen, maar Shailesh is voor ons dé Sociaal Werker van 2018!

Uit 27 kandidaten koos de jury drie sociaal werkers waaronder Shailesh. Hij draait activiteiten in het centrum en geeft participatielessen en weerbaarheidscursussen op scholen, organiseert wijkevenementen met ander partners in de wijk, begeleidt de jeugdraad en staat altijd klaar voor collega's. Het project ‘12min-of-meer’ heeft Shailesh ontworpen in samenwerking met de partners in de wijk en daar wordt regionaal en landelijk over gesproken.'

De jury droeg Shailesh Ramnath voor vanwege zijn belangrijke rol in de buurt in Loosduinen in Den Haag. Door kinderen serieus te nemen, hen een rol te geven, ook weer naar jongere kinderen en anderen, en hen weerbaar te maken gebeurt er precies waar het sociaal werk voor is: ondersteunen en versterken. De overlast is verminderd en de wijk en de kinderen krijgen een nieuwe toekomst. Doordat Shailesh ook steeds ruimte maakt anderen hierover te vertellen draagt dit enorm bij aan zijn profiel maar vooral ook als voorbeeld voor andere sociaal werkers en samenwerkingspartners.

De jury, met vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW, het Hbo-onderwijs en Sociaal Werker van het Jaar 2017, Mariska Overgaag, heeft de selectie gemaakt. De genomineerden dragen met hun innovatie, passie, inventiviteit en professionaliteit van al de voorgedragen sociaal werkers het vak en de branche het meeste uit. Ze zijn het gezicht van het belang van het versterken van de sociale basis in alle facetten.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier