Jeugdraad Waldeck start campagne: Wij hebben recht op liefde!

Jeugdraad Waldeck lanceert op de internationale Dag van de rechten van het Kind op 20 november de campagne :’Wij hebben recht op liefde’. De campagne is voortgekomen uit de bezorgdheid van de kinderen dat nog altijd veel kinderen in Loosduinen gepest en mishandeld worden.

Campagne ‘Wij hebben recht op liefde!’

De campagne ‘Wij hebben recht op liefde’ is gestart om kinderen er bewust van te maken dat ze recht hebben op liefde. De jeugdraadleden gaan in de komende twee weken de groepen 4, 5 en 6 op hun school langs en geven daar een korte presentatie. Na de presentatie kunnen de leerlingen uit de klas met elkaar en met de jeugdraadleden in gesprek. Ook wordt het op maat gemaakte ‘Wij hebben recht op liefde - shirt’ gepromoot. Kinderen kunnen dit shirt met beeldmerk en eigen naam kopen. De winst van het shirt spaart de jeugdraad op om later in het schooljaar een mooie activiteit te organiseren.

Jeugdraad Waldeck

Jeugdraad Waldeck bestaat sinds september 2014. Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar zijn vier nieuwe jeugdraadleden en één oud jeugdraad lid van 3 scholen (De Oase, Het Lichtbaken en de Kleine Keizer) gestart zich in te zetten voor de wijk en voor hun leeftijdsgenoten. De Jeugdraad is een wijkberaad maar dan in het klein, met een iets bredere kijk op de wijk. Dit komt door de verbinding met de scholen waarop zij zitten.

Dag van de rechten van het kind

De campagne komt voort uit de oproep van Crownies (een klussendienst door kinderen en jongeren waar punten gespaard worden om een leuke activiteit mee te doen) om een actie te doen omtrent de Dag van de rechten van het kind. Deze dag komt voort uit het VN-Kinderrechtenverdrag dat gaat over alles waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, vanaf de geboorte tot aan het achttiende levensjaar. Het gaat over school, wonen, gezondheid, geloof, ouders en vrienden. Maar ook over kindermishandeling, kinderarbeid, oorlog en vluchtelingen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de campagne, het kopen van een t-shirt of deelname aan Jeugdraad Waldeck? Neem dan contact op met sociaal werker Barry van Straten: b.vanstraten@voorwelzijn.nl / 06 - 33 31 28 97.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier