Gulden Klinker voor skaters Jussi en Tim

Afgelopen woensdag 3 april ontvingen Jussi Donnar en Tim Waaijenberg een Gulden Klinker uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal. Dit vanwege hun inzet voor Skatepark De Reef aan de Kiekendiefstraat in Ypenburg. Het Skatepark was indertijd onderwerp van gesprek wegens verloedering. Ook waren er vraagtekens over hoe intensief de baan gebruikt werd. In samenwerking met onder andere gemeente, Voor welzijn en betrokken skater Julian Zech is het gebruik van de baan onderzocht.

Het advies hierover naar het Stadsdeel en een opvolgend skate-event, bracht beweging: Jussi en Tim raakten geïnspireerd en zijn zich in gaan zetten voor De Reef. In 2018 werden zij hiervoor genomineerd voor een Gulden Klinker, die woensdag werd uitgereikt. Tim (21 jaar): ‘Vroeger kwam ik hier dagelijks. Ik heb gezien dat het gebruik steeds minder werd. Het moet een leuke, levendige plek blijven. Daar zet ik me graag voor in’.
 
De Gulden Klinker wordt toegekend door de gemeente Den Haag en is voor bewoners die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken. De Klinker wordt in de bestrating van het betreffende gebied gelegd. Bij de onderscheiding hoort een waardebon van €1000 euro. Bekijk meer foto's op Facebook.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier