Gulden Klinker voor de Sportclub Hondius

Woensdag 15 juni kregen de jongeren van de Sportclub Hondius de Gulden Klinker uitgereikt door wethouder Joris Wijsmuller. De jongeren zetten zich in om de playground en de directe omgeving mooi, schoon en veilig te houden en werden daarom beloond met een klinker en bijbehorende cheque van € 1000.

Naast het schoonhouden doen de jongeren verschillende klussen in de wijk en op deze manier dragen zij bij aan een prettige leefomgeving. Hiermee kunnen zij ‘crownies’ verdienen, die zij als ze er genoeg hebben kunnen omzetten in bijvoorbeeld een mooi trainingspak of andere sportkleding. Die zij kunnen dragen tijdens de voetbalactiviteiten die verzorgd worden door twee scholarshippers. Deze scholarshippers zijn rolmodellen die voor 100 uur vrijwilligerswerk op het Hondiusplein een gedeelte van hun schoolgeld vergoed krijgen van de Richard Krajicek Foundation.

Gedurende de feestelijkheden werden gezonde hapjes verzorgd door de gezondheidsambassadeurs van stichting Kaabashi. Maar ook werden de panelen op Buuthuis 3 voorzien van nieuwe graffiti door stichting Aight. Collega Rob Bernard kreeg de schrik van zijn leven toen hij erachter kwam dat hij op één van de panelen bedankt werd door de jongeren voor 20 jaar trouwe dienst bij VÓÓR Welzijn op onder andere het Hondiusplein. Rob gaat namelijk binnenkort met pensioen.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier