Informatiebijeenkomst ‘Dementie en het ouder wordende brein’

Woensdag 14 maart 2018
Inloop om 13.30 uur
Start van het programma om 14.00 uur
Einde om 16.30 uur

Programma

De middag wordt geopend door GZ-psycholoog/neuropsycholoog Caroline Jurgens, verbonden aan het behandeladviescentrum ouderengeneeskunde van het HMC – locatie Bronovo. Zij zal inzicht geven in het ouder wordende brein en wanneer er sprake is van dementie. Aansluitend besteedt zij aandacht aan de invloed van lichamelijke en geestelijke activiteit op veroudering en dementie.
Aansluitend zal Sandy Houdijk, notaris bij Maaldrink Notarissen, informatie geven hoe u zaken goed kunt regelen. Zowel in geval van wilsbekwaamheid als wilsonbekwaamheid. Hierbij komen onder andere testament, zelfbeschikkingsrecht, volmacht en wettelijke vertegenwoordiging aan bod.

Informeren en ontmoeten

Na het plenaire gedeelte vindt er ook weer een informatiemarkt plaats met voorlichting over welke zorg- en dienstverlening er mogelijk is in het Benoordenhout. Tijdens de middag is er voldoende gelegenheid om andere wijkbewoners te ontmoeten en er wordt gezorgd voor koffie/thee met wat lekkers. Deze middag kunt u in gesprek gaan met partijen uit de wijk die u meer kunnen vertellen hoe mentaal en lichamelijk actief te blijven.
De bijeenkomst is voor iedereen die belangstelling heeft voor het ouder wordende brein.

Locatie en bereikbaarheid

Aula van het VCL, Oostduinlaan 50, Benoordenhout.
Het VCL is goed toegankelijk voor minder validen. In de wijk is het betaald parkeren.

Aanmelden en informatie

Voor vragen en aanmelding kunt u terecht bij Engeline Moningka, tel. 070-3141600, of mailen naar info@evitazorg.nl o.v.v. informatiebijeenkomst.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.