“Zorg, opvang en welzijn in de wijk”
Leidschenveen

Jongeren

In†Leidschenveen†heb je†het jongerencentrum Ut Plekkie.†Je kunt hier terecht om andere jongeren te ontmoeten, een spelletje te spelen op de WII of op de playstation, darten, tafeltennissen, air-hockey of gewoon lekker kletsen met je vrienden of vriendinnen.

Open inloop

Wil je gewoon binnen wandelen om eens te kijken hoe het er allemaal aan toe gaat in het jongerencentrum? Dan kun je langskomen tijdens de open inloop. Tijdens deze open inloop is altijd een jongerenwerker aanwezig, aan wie je je verhaal kunt vertellen, maar ook om je eigen ideeŽn te bespreken!

Jouw idee!

Uiteraard gebeurt er veel meer in het jongerencentrum! Muziek, dans, theater, meidenclubs, een techniekclub, uitstapjes in de vakanties. van alles en nog wat. De ideeŽn voor deze activiteiten komen van de jongeren zelf! Zij bepalen wat er gebeurt in het jongerencentrum. Jouw idee, daar gaan we mee aan de slag.
Het is natuurlijk niet zo dat als jij om een activiteit vraagt dat je dan met je armen over elkaar kan gaan zitten wachten totdat wij het voor je geregeld hebben. Je mag het helemaal zelf organiseren, samen met je vrienden, met onze hulp! Jouw idee wordt serieus genomen en samen maken we er een geslaagde activiteit van. Ook voor ideeen voor evenementen in de wijk ben je in het†jongerencentrum op het juiste adres.†

Activiteiten voor de buurt

In de wijk wonen mensen van alle leeftijden - babys, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. We komen elkaar elke dag tegen in de wijk. Maar hoe goed kennen we elkaar?
Vaak wordt gezegd dat jongeren alleen maar een beetje rondhangen, zich vervelen, toch niets willen! Wij weten dat dat niet waar is! Maar hoe laat je dat dan zien? Een bekend project is natuurlijk Jong kookt voor Oud!†

Vakantie activiteiten

Tijdens de schoolvakanties organiseren we leuke activiteiten. Uitstapjes, toernooien, meidendagen, filmdagen of leuke feesten!Houd de website en de flyers in de gaten!

Begeleiding

Soms lukt het even niet meer, je ziet het gewoon niet meer zitten! School, vrienden, thuis, geld. Je weet niet meer waar je het zoeken moet, je piekert en komt er niet uit.
Dan kun je voor een kletspraatje naar een van de jongerenwerkers. Zij luisteren naar je en je kunt, als je dat wilt, advies krijgen. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk!!! We zullen nooit aan iemand jouw verhaal vertellen, tenzij je dat zelf wilt.
Je hoeft geen afspraak te maken! Je kunt op elk moment, tijdens de inloopuren, even kletsen.

Ook staat er een folderrek van het Jongeren Informatie Punt. Je kunt over allerlei onderwerpen folders inkijken en meenemen.

Soms is jouw probleem wat ingewikkelder. Dan maak je met de jongerenwerkers andere afspraken. Zij kijken of ze jou kunnen begeleiden om te komen tot een oplossing van jouw probleem. Daarvoor kunnen ze afspraken maken met de school, het maatschappelijk werk of andere instanties die jou kunnen helpen. Dat is altijd vertrouwelijk! En je moet het er zelf mee eens zijn!

Jongerencentrum Ut Plekkie

Adres: Zoetermeerse Rijweg 893.

Wil je meer informatie?

Dat kan bij†de jongerenwerkers of†wijkteammamanager Henk van Soelen, h.vansoelen@voorwelzijn.nl / 06 8168 8716 en wijkteammanager Debbie Post, d.post@voorwelzijn.nl / 06 8168 8714.